{ "title": "Nohut Ezmesi", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-ezmesi.jpg", "date": "20.01.2024 11:04:30", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "Nohut ezmesi, genellikle İç Anadolu Bölgesi'nde fazla tüketilen bir bakliyat çeşididir. Birçok yemek türünde kullanılabilir. Bu yemeklerden birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Nohut, tüm insanlar için son derece önemli bir besin kaynağıdır. Büyükleri farklı olan birçok çeşidi vardır. Faydaları kısaca şu şekilde sıralanabilir;
Yukarıda saymış olduğum olumlu etkileri nedeniyle, uzmanlar, insanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi gerektiğini tavsiye ediyorlar.

Nohut Ezmesi Malzemeleri
Nohut Ezmesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle haşlanmış olan nohutların dış zarlarını çıkarmak gerekiyor. Böylece, gaz sıkıntısı yaşanması engellenmiş olur. Zarları çıkartılmış olan nohutları ister karıştırıcı yardımıyla, isterseniz elimizle ezelim. Ayrı bir yerde tahin ve limonun suyunu iyice çırpalım. Bu karışımı, ezilmiş olan nohutlar ile harmanlayalım. Soyulmuş olan sarımsakları ezerek, nohut ve tahin karışımına ilave edelim. Bu karışımı servis tabağına alalım. Son olarak kırmızı pul biber ve zeytinyağını ocakta biraz ısıtıp servis tabağına aldığımız nohut ezmesinin üzerinde gezdirerek süsleyelim.

Afiyet olsun.
" } ] }