{ "title": "Nohut Çorbası", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 02:26:45", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Nohut çorbası: Geleneksel Osmanlı Mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biridir. Bu lezzetli kış çorbası. İştah kabartan görüntüsü ve tadı ile beğenilen çorba çeşitleri arasına girmiştir. Nohut çorbası genelde klasik şekilde yapılsa da ben sizlere Yoğurtlu olan tarifini tavsiye ederim. Fakat bugünkü tarifimiz klasik ve pratik nohut çorbası olacaktır.

Nohut Çorbası İçin Malzemeleri
Nohut Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tencereye tereyağı ve biraz zeytinyağı ekleyip soğanları kavuruyoruz. Üzerine unu ekletip kavurmaya devam ediyoruz un pembeleşince soyulup ince ince doğramış patatesleri ekliyoruz. Üzerine sıcak su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Patatesler yumuşayınca üzerine nohutları ekliyoruz. Salça ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Arada bir kıvamına bakıp gerekli görülürse üzerine su ekleyebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }