{ "title": "Nohut Çeşitleri", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/nohut-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 04:16:26", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerinin havanın özgür azotunu saptama etmesi açısından hububat- yemeklik ehemmiyeti çok fazladır.

Nohut ihtiva ettiği protein, mineral maddeler ve vitaminler istikametinden çok fazla zengin yer alması buna bağlı olarak, yüzyıllardır kişilerin beslenmesinde önemli roller oynamıştır. Nohuttan tane renginde beyazdan siyaha denli 20 nitelik müşahede edilmektedir.

DİYAR-95
GÖKÇE -Nohut
TİGEM
UZUNLU-99 -Nohut
AKÇİN-91 -Nohut

" } ] }