{ "title": "Kuzu Etli Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Kuzu-Etli-Nohut-69.jpg", "date": "19.01.2024 18:05:50", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Kuzu etli nohut; benim en sevdiğim bakliyat yemeklerinden bir tanesidir. Her evde haftada en az bir kez bakliyat yemek ya da çorbalarının pişmesi insan sağlığı açısından çok yararlıdır. Nohut yemeği de bunlardan bir tanesidir. Nohut yemeğinin bizim kültürümüzde özellikle de Antep sofralarında ayrı bir yeri bulunmaktadır. Nohut ile yapılan birçok çorba ve yemek bulunmaktadır. Nohut yemeğinin kesinlikle et ile yapılması gerekir. Özellikle kuzu eti ile yapılan nohut yemeğinin ise tadı dillere destandır. Aslında kuzu eti birçok yemeğe yakışır ve ayrı bir tat verir. Fakat bazı insanlar kuzu etini yemekte biraz zorlanabilirler. Nohut yemeğinde kullanacağınız kuzu eti eti sade olarak yemekten daha hafif olur. Bu nedenle nohut yemeğine kolaylıkla kuzu eti katabilirsiniz. Nohut yemeğini hem çömlekte hem de düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Eğer yemek pişirmek için zamanınız az ise düdüklü tencereyi seçmeniz yararınıza olacaktır.

Kuzu etli nohut için gerekli malzemeler
Kuzu Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Nohut yemeğini pişirmeniz için yaklaşık bir gece önceden hazırlık yapmanız gerekmektedir. Son anda nohut yemeği pişirmeye karar verirseniz nohudu pişiremezsiniz. Bu nedenle bir gün önceden nohudu kapaklı bir tencereye ılık su kullanarak ıslatın. Nohutların yaklaşık olarak 8 saat suda kalması hem daha iyi şişmesine hem de daha kolay pişmesine yardımcı olur. Nohutlar pişme derecesine geldiğinde yemeği pişirmeye başlayın. Bunun için düdüklü tencere kullanın. Düdüklü tencerenin içerisine yemeklik doğranan soğanı, kuzu etini ve sıvı yağı boşaltarak yaklaşık 10 dakika boyunca soteleyin. Daha sonra üzerine salçalar ile suyunu süzdüğünüz nohutları da ilave ederek biraz daha kavurun. Kavrulan nohutların üzerine tuz ve baharatları ekleyip yemeğin sıcak suyunu da koyarak düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Düdüklü tencereden kaynama sesleri geldiğinde düdüğünü kapatın ve yaklaşık 25 dakika kadar normal ateşte pişirin. Yemeği pişirmek için ocağın normal gözünü bütün ayarında kullanın. Bu sürenin sonunda kuzu etli nohut yemeğiniz pişmiş olacaktır. Bu arada yanında pilav, yoğurt ve turşu ikram etmeyi ihmal etmeyin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }