{ "title": "Kuşbaşılı Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Kusbasili-Nohut-99.jpg", "date": "20.01.2024 03:25:48", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Kuşbaşılı nohut; yemeğini her halde sevmeyen yoktur. Nohut ve nohut ile yapılan her yemek bizim kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Nohut henüz yeşil iken de tüketilebilen ve çok fazla faydası olan bir besin değeridir. Nohut yemeğini mümkün olduğu kadar ekmeksiz tüketmeye özen gösterin. Zaten ekmek kadar kalorili olan bu yemeğin yanında bir de ekmek yerseniz bir süre sonra fazla kilolarınızdan dert yanabilirsiniz. Nohut yemeği kıymalı olarak yapılabileceği gibi kuşbaşılı ya da kemikli etle de yapılabilir. Nohut gibi faydalı bir nimetten çok daha fazla istifade edebilmek için derin dondurucuda mutlaka haşlanmış nohut bulundurmaya özen gösterin. Haşlanmış nohudu pilavlarda, çorbalarda köfte yemeklerinde bol miktarda tüketmeye dikkat edin. Nohut emeğinin güzel olmasını istiyorsanız salça ve yağ yönünden elinizin cömert olması gerekir. Ayrıca bazı nohutlar daha lezzetli olabilir. Bu nedenle mümkünse kullanacağınız nohudu Isparta gibi illerden getirmeye dikkat edin. Size son bir püf noktası daha söyleme istiyorum. Nohudu ıslattığınızda bol ılık su kullanın. Nohut bu aşamada iken ne kadar suda beklerse pişerken o kadar az su çeker. Böylece hem yemek daha lezzetli olur hem de nohutlar lapa gibi bir görüntüde olmaz.