{ "title": "Konserve Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/konserve-nohut.jpg", "date": "21.01.2024 01:07:27", "author": "gülfer demir", "article": [ { "article": "Konserve nohut, birçok mutfakta kullanılan raf yiyeceklerinden birisidir. Nohut mutfakta çok amaçlı kullanılan bir bakliyattır. Pilavda, salatada, mezelerde, yemeklerin içinde ve daha birçok yerde sıkça kullanılmaktadır. Hal böyle olunca da insanlar her seferinde nohudu bir gece öncesinden suda bekletip daha sonra da haşlanmasını beklemek yerine daha kolay ve pratik olan konserve nohudu tercih etmektedir. Uzmanlar tarafından konserve yiyecekler zararlı bulunsa da gerek zaman kazanmak gerekse pratik olması açısından çoğu insan tüketmeye devam etmektedir.

Aslına bakılırsa raf ürünlerine sıcak bakmayan kişiler kendi konservelerini evde kendileri hazırlayabilir. Bu hazırlanan konserveler dilenildiği gibi yemek yapımında kullanılır. Peki evde kendi konserve nohudumuzu nasıl yapacağız? İşte tarifi:

Konserve Nohut İçin Gerekli Malzemeleri
Konserve Nohut Nasıl Yapılır?

Nohutlar bir gece öncesinden hazırlanılan ılık, tuzlu suyun içerisinde bekletilir. Diğer gün bu ıslatılan nohutlar bir tencere içerisine alınır ve haşlanması için üzerine yeteri kadar su eklenir. Eklenilen su tercihen nohutların hizasını 4-5 parmak geçecek şekilde olmalıdır. Nohutlar yumuşamaya başladığında su içerisine bir miktar tuz ve tepeleme olmayacak şekilde bir tatlı kaşığı şeker ilave edilir. Bu arada nohutlar pişerken üzerinde sürekli beyaz köpükler oluşur. Mümkün olduğunca o köpükler temizlenmelidir. İstenilen kıvama geldiğinde nohutlar ocaktan alınır. Sıcak bir şekilde konserve yapılacak kavanozlara konulur ve ters çevrilir. Soğumaya bırakılan konserveler daha sonra buzdolabında ya da soğuk bir yerde muhafaza edilir.
" } ] }