{ "title": "Kıymalı Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Kiymali-Nohut-63.jpg", "date": "20.01.2024 16:46:40", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Kıymalı nohut, Türk mutfağında yemek çeşitlerinin ne kadar fazla olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bizim mutfağımızın yemeklerinin çok güzel ve lezzetli olduğu tüm dünya mutfakları tarafından bilinir bildiğiniz gibi. Biz türkler gerçekten yemek yapmayı en az yemek kadar çok severiz. Türk kültüründe yemek çok eski zamanlara dayanmaktadır. Yemek kültüründe özellikle de etli yemekler çok fazladır ve etli yemekleri biz türkler gerçekten çok da severiz. Evimize gelen misafire özellikle etli yemekler yapma konusunda çok özen gösterilir. Ben de sizlere bugün hem misafirlerinize hem de kendinize rahatlık ile yapabileceğiniz bir kıymalı nohut tarifi vereceğim. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı nohut için gerekli olan malzemeler
Kıymalı nohut nasıl yapılır?

Kıymalı nohut için ilk olarak bir gün öncesinden nohutları sıcak suya koyup bir gün boyunca ıslanmasını bekleyin. Nohutlar ıslandıktan sonra bir tencerenin içerisine ilk olarak tereyağını zeytinyağını koyup kuru soğanı ince halka şeklinde doğrayıp yağa ekleyin ve kavurmaya başlayın. Biraz kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyin ve tam olarak kavurun. Kıyma ve soğan kavrulduktan sonra salçalarını koyup tuzunu ve baharatlarını ekleyip biraz da bu şekilde kavurun. En son olarak ise ıslanmış olan nohudu koyup sıcak suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın. Kısık ateşte yarım saat veya 45 dakika kadar pişirin. Eğer nohutlarınızı ıslatmaz iseniz hem nohut küçük olacak hem de pişme süresi çok uzun sürecektir. Kıymalı nohudunuz hazır. Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }