{ "title": "Kemikli Etli Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Kemikli-Etli-Nohut-69.jpg", "date": "21.01.2024 18:29:07", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Kemik Etli Nohut, Kemiğin iyice pişmesi ve yemeğin özleşmesi için kemik etli nohut yemeğini mutlaka düdüklü bir tencerede yapın. Böylelikle kemiğin lezzeti ve kemiğin iliği de yemek iliği de yemek ile bütünleşip özleşerek lezzetine lezzet katacaktır. Tuz ve baharat ölçülerini damak tadınıza göre ayarlayıp, yemeğin ölçülerini kişi sayısına göre azaltıp, arttırabilirsiniz. Kemik etli nohut yemeği, sağlık açısından çok faydalı hem vücudun ihtiyacı olan kalsiyum, protein ve vitamini sağlarken diğer bir taraftan da bağırsakları çalıştırarak kabızlık sorununa çözüm bulmaktadır.

Kemik Etli Nohut Malzemeleri
Kemik Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Kemik Etli Nohut yemeğini hazırlamadan öncelikle ön hazırlık olarak geniş bir tencere içine nohutları daha sonra üzerini üç parmak geçecek kadar ılık su ekleyin ve bir gece ılık su içinde bekletin. Yaklaşık olarak üzerinden sekiz saat geçmesi yeterli olacaktır. Böylelikle nohutlar şişecek ve pişmesi daha kolay olacaktır. Daha sonra suyunu süzüp tekrar su ile yıkayın ve tekrar süzüp bekleterek yemeğin yapım aşamasına geçin.

Öncelikle yemeğe başlarken su ısıtıcıya suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin. Su kaynayana kadar düdüklü tencereyi ocağın üzerine alın ve altını yakın. Daha sonra soğanı soyup küçük küçük yemeklik doğrayın. Soğanlar biraz suyunu salınca üzerine sıvı yağı ekleyin. Daha sonra tereyağını ve zeytinyağını ekleyerek soğanlar hafif pembeleşinceye kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. İçine biber salçasını ve domates salçasını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra eti kuş başı doğrayın içine atın. Kemikli eti içine atıp karıştırmaya devam etin. Etleri biraz harmanlayıp mühürlendikten sonra nohutları ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ardından sıcak suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra tuzunu ve biberini de ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin. Kemik etli nohut yemeği yaklaşık olarak yirmi beş dakika içinde pişecektir. İlk sıcağı gittikten sonra sıcak olarak şık servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine tereyağında pul biberi biraz kavurup yemeğin üzerinden gezdirebilirsiniz. Şimdiden Afiyet Olsun.

" } ] }