{ "title": "İşkembeli Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/iskembeli-nohut.JPG", "date": "19.01.2024 07:00:16", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "İşkembeli nohut: Özellikle Adana yöresinde sık sık tüketilen ve sevilen o yöreye ait işkembe çorbasının dayanılmaz bir lezzete sahip olduğunu düşünüyorum. Gece çorbaları arasında akla gelen ilk çorbadır işkembe. Sadece çorbası değil dolması da bağımlılık yaratmaktadır. Evde ya da restoranlarda yenilebilir. Şimdi sizlerle nohutlu işkembe tarifini paylaşacağım.

İşkembeli Nohut Malzemeleri
İşkembeli Nohut Nasıl Yapılır?

İşkembeleri iyice temizledikten sonra biraz haşlayınız. Haşlanan işkembeleri küp-küp doğrayın. İşkembeleri düdüklü tencereye alıp üzerine 5 bardak suyu ilave edin. Sarımsakları doğrayıp üzerine atın. Düdüklünün ağzını kapatıp kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatınız. Daha sonra düdüklüyü açıp içerisine haşlanmış nohutları atıp 10 dakika daha ağzı açık bir şekilde kaynatınız. Bir taraftan tavaya salçaları baharatları zeytinyağında soteleyip işkembenin içerisine karıştırınız. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }