{ "title": "Haşlanmış Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/haslanmis-nohut.jpg", "date": "19.01.2024 06:06:52", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Nohut kıraç ve dağlık arazilerde yetişen, tohum ile üretilen ve yılda yalnızca bir kez verim alınabilen baklagiller familyasının bir üyesidir. Nohut yurdumuzda özellikle Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde tarım sektörünün bir parçasıdır. Birçok yemeği yapılan ve yemeklerde kullanılan nohudun oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Yemeklerinin yanı sıra kavrularak leblebi haline getirilen nohut çerez dünyasının da vazgeçilmezlerindendir. Haşlanmış nohut ise nohudun yumuşayıncaya kadar su ile pişirilmesidir. Bu şekilde haşlanan nohut yemek yapılabilir veya daha sonra değerlendirmek amacı ile buzdolabında muhafaza edilebilir. Haşlanmış nohut ve haşlanmış nohut ile yapılabilecek birkaç tarif şöyledir.