{ "title": "Güveçte Etli Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Guvecte-Etli-Nohut-15.jpg", "date": "20.01.2024 06:38:24", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "Güveçte etli nohut, lezzeti ile damaklar da enfes bir tat bırakan görünümü ile gözlere hitap eden bir yemek tarifidir. Güveç yemeklerinin yanı sıra içindeki malzemelerin nohut ve diğer malzemelerden oluşması bu tarifi daha da enfes bir hale getirmektedir. Herkesin severek yiyeceği güveçte etli nohut yemeği tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir. Sofralarına enfes bir tat vermesinin yanı sıra görünümü ile de iştahlarınızı kabartacak olan ana yemeklerin başında bulunan güveçte etli nohut yemeğinin yapılışını beraber inceleyelim:

Güveçte etli nohut için gerekli olan malzemeleri
Güveçte etli nohut yemeği nasıl yapılır?

Öncelikle nohutlar bir kabın içerisine alınarak üzerine su eklenir ve bir gece o şekilde bekletilir. Ertesi gün suyu süzülen nohutlar bir tencere içerisine alınarak üzeri geçecek şekilde su eklenir ve kısık ateş üzerinde kaynatılmaya bırakılır. Diğer taraftan güveç içerisine dana kuşbaşı eklenir ve ocağın üzerine alınarak bir süre pişirilir. İnce ince doğranan kuru soğanlar etlerin içine eklenerek bir süre karıştırılır. Daha sonra ince bir şekilde halka şeklinde doğranan yeşil biber ve kırmızı biberler de güveçteki diğer malzemelerin eklenir ve iyice karıştırılır. İçine kaynatılıp suyu süzülen nohutlar da eklenir ve malzemeler iyice karıştırılır. İçine sıvı yağda ekledikten sonra biber salçası ve biber salçası da eklenerek ocağın üstünden alınır. Bir tutam tuz, karabiber ve pul biber de eklendikten sonra iyice karıştırılan güveçteki malzemelerin üstüne tereyağı eklenir. Daha sonra güvecin yan tarafından ılık su bırakılır ve üzerine alüminyum folyo sarılarak güvecin kapağı kapatılır. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırının içine bırakılan etli nohut yemeği yaklaşık olarak 20 dakika boyunca pişirilir. Pişme süresi bittikten sonra artık güveçte etli nohut yemeğinizi servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }