{ "title": "Etli Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/etli-nohut.jpg", "date": "20.01.2024 09:14:18", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "
Etli Nohut; Hem yapımı çok zor hem de çok lezzetli bir yemek türüdür. Nohut çok yararlı bir baklagil olduğu için herkes tarafından sevilerek edilir. Nohudun birçok çeşidi yapılabilir sade nohut, etli nohut, kıymalı nohut şimdi gelin sizler ile etli nohut tarifini inceleyelim.

Etli Nohut İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Nohut Nasıl Yapılır?

İlk olarak Soğanları yemeklik bir biçimde küp-küp doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Sonrasında nohudun içerisine etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişmesini sağlayın. Sonrasında yemeğin içerisine Salçayı, tuzu, pul biberini ilave edip 4 dakika daha kavurun. Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip 20-25 dakika kadar daha pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ilave edin. Hepsi bir arda Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.

Afiyet olsun.

Nohut haşlamanın püf noktaları

Nohutları bir gece öncesinden sıcak veya soğuk suya koyup bekletin. Ertesi gün yumuşayan ve güzelce şişen nohutların suyunu süzüp sudan güzelce süzgeçten geçirin. Düdüklü tencere içinde pişirecekseniz eğer nohutları tencereye alıp üzerine su ilave ederek ocağa alın. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kaynatıp ocaktan alın. Normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar öncesinde güzelce haşlayın. Haşlanmış nohutları soğuduktan sonra derin dondurucuda muhafaza ederek çorba ve pilavlar içinde daha sonra kullanabilirsiniz. Eğer nohudu haşlamaya vaktiniz yoksa 60-65 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra aynı şekilde etleri kavurup salçasını ilave ettikten sonra nohutları ilave edip bol su ile düdüklü tencerede bir saate yakın pişirebilirsiniz." } ] }