{ "title": "Etli Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Etli-Nohut-Yemegi-96.jpg", "date": "19.01.2024 17:42:10", "author": "Esma Mutlu", "article": [ { "article": "Etli nohut yemeği nasıl yapılır, etli nohut yemeği yapılırken hangi malzemeler kullanılır? Etli nohut yemeği eğer düdüklü tencerede yapılacak ise yemeğin pişme süresi 25-30 dakikadır. Ancak etli nohut yemeği normal bir tencerede yapılacak ise pişme süresi 1-1,5 saat sürebilmektedir.

Etli Nohut Yemeği İçin Malzemeleri
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak nohutlar bir gün öncesinden ıslatılmalı ve bir gün nohutlar bu şekilde su içerisinde bekletilmelidir. Nohutların ıslatıldığı su sıcak değil soğuk olmalıdır. Bir gün öncesinden ıslatılan nohutlar derin bir tencere içerisine alınarak içerisine bir tane küp şeker ilave edildikten sonra yaklaşık 45 dakika kadar kısık ateşte haşlanmalıdır. Bazı nohutların haşlanmasında bu süre 1 saatten fazla bir zaman alabilmektedir. Daha sonra haşlanmış olan nohutlar süzülmelidir. Kuşbaşı doğranmış etler tencere içerisine alındıktan sonra yüksek ateşte karıș tırılmadan yumuşak bir hal alana kadar pişirilmelidir. Etlere çatal batırılmamalıdır. Kuşbaşı doğranmış olan etler kendi suyunu salmaya başlayınca tencerenin altı kısılmalı ve tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Kuşbaşı doğranmış etler suyunu çekmeye başlayınca ister zeytinyağı ister ise tereyağı ilave edilmelidir. Kullanılacak yağ çeşidi tercihe göre farklılık göstermektedir. Ardından tencerenin içerisine küp-küp doğranmış olan soğanlar ilave edilmelidir. Soğanlar yumuşamaya başlayınca domates salçası ve biber salçası da eklenerek karıș tırılmalıdır. Yaklaşık 2-3 dakika kadar bu şekilde kavurma işlemine devam edilmelidir. Daha sonra nohutlar ilave edilip karıştırılmalıdır. Ardından tencere içerisine yemeğin üzerini örtecek şekilde sıcak su eklenmelidir. Etli nohut yemeği orta ateşte 35-40 dakika kadar kaynatılmalıdır. Nohutlar yumuşamaya başladıktan sonra tuz ilave edilmelidir. Tuz ilave edilikten sonra yemek karıştırılıp tencerenin altı kapatılmalıdır. Eğer nohutlar pişmiyor ise yemeğin hazır hale gelmesi yarım saatten 1 saate çıkabilmektedir. Etli nohut yemeği servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }