{ "title": "Etli Nohut Yahnisi", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Etli-Nohut-Yahnisi-42.jpg", "date": "20.01.2024 09:37:59", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Etli Nohut Yahnisi, geleneksel yemeklerimiz arasında yer alır. Nohut yemekleri arasında en lezzetli olan tarifler içerisinde bulunur. Protein bakımından besleyici olmasının yanı sıra doyurucu özelliği ile de sık sık tüketilmelidir. Haftada bir kez bakliyatlardan olan nohudun tüketilmesi vücudun sağlıklı gelişiminde oldukça etkin rol oynar. Çocuklarımızı da sevdirerek yedirmemiz gerekir. Çünkü onların vücutları için gerekli olan protein ihtiyaçlarının karşılaması için nohut tüketimi oldukça etkilidir. Şimdi sizlerle etli nohut yahnisi tarifini paylaşalım.

Etli nohut yahnisi için malzemeler
Etli nohut yahnisi nasıl yapılır?

Öncelikle olacak olarak yapacağımız etli nohut yemeğinin nohutlarını yatmadan önce gece ıslatalım. Ertesi gün suyunu süzüp yemeği pişirmek için hazırlayalım. Düdüklü tencerenin içerisine yağı ilave edip ocağın altını yakalım. Doğranmış kuşbaşı etleri ısınmış yağın içerisinde atıp karıştıralım. Etler kavrulmaya başladığı zaman suyunu çekene kadar kavurma işlemine devam edelim. Etler belirli kıvama gelene kadar pişme işlemine devam ederken; bir taraftan da soğanları doğrayalım. Doğradığımız soğanları etlerin üzerine ilave ederek iyice karıştıralım. Karıştırma işlemine soğanlar pembeleşinceye kadar devam edelim. Daha sonra üzerine salçaları ilave edip etlerle birlikte iyice kavuralım. Kavurma işlemi devam ederken üzerine nohudu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Diğer taraftan tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırarak kavurma işlemini tamamlayalım. Nohutların yüzünü geçecek kadar sıcak su ilave ettikten sonra düdüklü tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık olarak yarım saat kadar pişmesini sağlayalım. Yarım saat piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika müdahale etmeden bekletelim. 10 dakika sonra düdüklünün ağzını açıp nohutların pişip pişmediğini kontrol edelim. Düdüklünün ağzını açtıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte nohutların özleşmesini sağlayalım. Böylelikle etli nohut yahnisi servise hazırdır. Yanında pilav, salata, turşu gibi gıdalar ile servise hazır edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }