{ "title": "Etli Nohut Nasıl Yapılır", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Etli-Nohut-Nasil-Yapilir-59.jpg", "date": "19.01.2024 15:19:54", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "Etli Nohut Nasıl Yapılır, Günümüzde her ne kadar fast food tarzı yemeklere ilgi artsa da özellikle kışın vazgeçilmez yemeklerinden biri de etli nohut yemeğidir. Sulu yemek çeşitleri düşünüldüğünde, besin değerinin yüksek olması ve sağlığa uygun olması tercih sebeplerindendir. Etli yapılabildiği gibi etsiz de yapılabilmektedir. Salçalı veya salçasız yapılabilir. Yöresel bir tat olan etli nohut yemeği içine bulgur köftesi konulan türü de vardır. Akşam ve öğle yemeği olarak uygundur. Genellikle pilavla birlikte sıcak tüketilen bir yemektir.

Etli Nohut İçin Malzemeleri
Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden ıslatılmış nohutlar orta boy tencereye alınır. Nohudun üzeri üç parmak geçecek kadar su eklenir. Yarım çay kaşığı karbonatı eklenir. Normal ateşte haşlanır. Nohutlar haşlanınca süzülerek bir kaba alınır. Bir taraftan kuş başı et düdüklü tencereye konulur, haşlanıncaya kadar pişirilir. Et piştikten sonra kapağı açık olarak aynı tencerede tereyağıyla kavrulur. (Yağı yakmamaya dikkat edin, eti çok kurutmayın). Dahasonraortaboybirtencerede soğanlar küp doğranır. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Önce domates salçası eklenir, sonra biber salçası eklenerek kavrulur. Düdüklü tenceredeki et kavrulmuş soğanın üzerine boşaltılıp ve karabiberle tuzu eklenerek birkaç kez karıştırılır. Sonra haşlanan nohut ilave edilir. Üzerine malzemeyi üç parmak geçecek kadar kaynamış sıcak su boşaltılır. Son olarak küp şeker konulur. En az 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Nohudun suyunu çektiği düşünülüyorsa az miktarda kaynamış su ilave edilebilir. Pişen yemek 5-10 dakika dinlendikten sonra servis edilir.
" } ] }