{ "title": "Düdüklüde Nohut Haşlama", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Duduklude-Nohut-Haslama-13.jpg", "date": "20.01.2024 07:59:08", "author": "veysel gencol", "article": [ { "article": "Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi olarak kullanılır. Etli ve etsiz olmak üzere yemeklerde kullanılır. Ekmek, humus, börek, çorba, bulgur pilavı vb. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohudun haşlanması gereklidir.

Nohut Nasıl Haşlanır?

Düdüklüde Nohut Haşlama, belirli kurallara uygun olarak yapılırsa nohut hem daha iyi pişer Hemde yemeklerimiz daha lezzetli olur. Bunun ölçüleri tutturmamız önemlidir. İsteyen kişiler nohudu haşlayarak küçük paketler haline getirip derin dondurucuya koyabilir. Lazım olduğu zaman derin dondurucudan çıkartarak gerektiğinde pilavlarda ve diğer yemeklerde kullanabilir. Bu bize yemeklerde zaman kazanmamızı sağlar. Nohut tercihi yaparken iri boy nohutları tercih edersek daha iyi olur.

Düdüklüde Nohut Haşlama, yapmadan önce nohutları ıslamamız ön bir şattır. Bu yüzden önce elimize bir tencere ya da derin bir kap alalım. Nohutları içine döktükten sonra kabın içerisine nohutları 3-4 cm geçecek şekilde su ekleyelim. Bu su ılık bir su olursa daha iyi olacaktır. Bu işlemi bir gün önceden yaparsak eğer daha iyi olur. Nohutların en az 6 -7 saat suyun içinde kalmaları daha kolay haşlanmalarını sağlayacaktır.

Düdüklüde Nohut Haşlama, yapılırken ocağın altı en yüksek seviyesine getirilerek kaynatmaya başlanır. Düdüklü tencerede su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve kısık ateşte bir saat daha kaynatılır. Daha sonra ocağın altı kapatılır ve bir süre düdüklü tencerenin içindeki buharlı havayı boşaltması beklerseniz daha iyi olacaktır. Daha sonra düdüklü tencerenin kapağı açılarak nohudu süzgeçte süzülür. Böylece nohutlarımızı haşlamış oluruz. Artık ister nohutlarımızı ister direk yemeklerimizde kullanabiliriz. İstersek de nohutlarımızı buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda daha sonra kullanılmak üzere dondurabiliriz. Bu arada haşlama süresi nohudun türüne ve düdüklü tencerenize göre değişmektedir. Kısa daha da kısabilir.
" } ] }