{ "title": "Düdüklü Tencerede Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Duduklu-Tencerede-Nohut-87.jpg", "date": "18.01.2024 23:19:17", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Düdüklü tencerede nohut; pişirmek tencerede pişirmekten daha pratiktir. Eğer yemek pişirmek için çok fazla zamanınız yoksa veya mutfakta çok fazla zaman geçirmeyi sevmiyorsanız kaliteli bir düdüklü tencere ile birçok yemeği daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Fakat bazı yemeklerin de tencerede daha lezzetli olduğu ihtimalini unutmayın. Benim için yemek yapmak da en az yemek kadar keyifli ve severek yaptığım bir iştir. Bu nedenle genellikle tencere yemeklerini tercih ederim Ancak nohut yapısı itibarıyla önceden ıslatılmasına rağmen çok geç pişen bir besin maddesidir. Bu nedenle düdüklü tencerede pişirilmesi daha doğru olur. Fakat önceden aynı süre boyunca ıslatıp iyice haşlanırsa tencere ya da güveçte de pişirilmesi mümkündür. Nohut yemeği pişirirken kullandığınız nohudun özelliğini çok iyi bilmek gerekir. Ben yılardır beğendiğim bir markayı kullanıyorum ve tam da istediğim lezzetli ve iri nohut görüntüsünü elde edebiliyorum.

Düdüklü tencerede nohudun yapımı için malzemeler
Düdüklü tencerede nohudun nasıl yapılır?

Nohut yemeğini düdüklü tencere kullanarak da pişirecek olsanız bir gün önceden mutlaka nohudu ıslatmanız gerekir. Nohudu ıslatırken mutlaka ılık su kullanın ve özellikle kapaklı çelik tencere tercih etmeye özen gösterin. Nohudun bu şekilde ıslatılması daha kısa sürede pişmesini sağlayacaktır. Ayrıca iyice şiştiği için daha bereketli olur. Islattığınız nohudu yaklaşık 19 saat sonra pişirin. Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağ, kuş başı et ve yemeklik soğanları kısık ateşte biraz soteleyin. Daha sonra üzerine domates ve biber salçaları ile nohudu ilave ederek yaklaşık 5 dakika daha kavurup yemeğin sıcak suyunu ilave edin. En son olarak yemeğin içerisine baharatlar ile tuzu da ekleyerek yemeğin kaynamasını bekleyin. Yemek kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Her düdüklü tencerenin kullanım şekli farkı olabilir. Ben klasik düdüklüye göre anlatayım. Kaynadığında tencerenin düdüğünü kapatın ve saat tutmaya başlayın. Yemeğin bu andan itibaren normal ocakta yüksek ısıda yaklaşık 1 saat kaynaması yeterli olacaktır. Bu sürenin sonunda tencerenin havasını çıkartarak yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin. Düdüklü tencerede nohut yemeği pişirmeye birkaç denemeden sonra alışırsınız.
" } ] }