{ "title": "Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Duduklu-Tencerede-Nohut-Kac-Dakikada-Piser-92.jpg", "date": "19.01.2024 23:58:42", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "
Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen ilişki ile ortaya çıkmıştır. Düdüklü tencere içerisinde yemekler yüksek ısı ile içerideki buharın birleşmesi ile tamamen kapalı bir halde pişer. Böylelikle pişmesi uzun zaman alan gıdaların daha kısa zamanlarda pişmesini sağlar. İçeride kapalı halde bulunan su ve gıdanın kaynadığının anlaşılması için kapak mekanizmasına supap ilave edilmiş bir tenceredir. Ayrıca kilit mekanizması ile içindekilerin kapak açılmadan pişmesine olanak sağlar. Ayrıca kapak mekanizması üzerine ayarlanan subap tencerenin kapalı bir haldeyken içerideki basınçtan dolayı patlamasını engellemek için kaynama derecesinden sonra aşağı indirilerek minimize oranlarda dışarı hava kaçırır. Bu özelliğinden dolayı da adına düdüklü tencere denmiştir.

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer açılımına, özellikle nohut gibi baklagiller grubu öncelikli olarak haşlanması gereken gıdalardır. Bu sayede yemeklerinin yapımı gerçekleşebilir. Nohut gibi pişim süresi çok uzun olan gıdalar için özellikle çok kullanışlı olan düdüklü tencere bu tür nohut bakliyatlarının veya et çeşitlerinin daha kısa sürelerde pişmesine olanak sağlar. Tahıl grubundan nohut kurutularak muhafazası yapılan bir tahıl ürünüdür. Nohut yılda bir kez büyüyen, tohum ile çoğalan, ülkemizde boyları elli cm'ye kadar ulaşan bir bitki çeşididir. Elde edilen tohumları bazen bej renginde bazen de daha koyu bir renk olabilir.

Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer

Öncelikli olarak nohudun ne olursa olsun mutlak suretle bir gece önceden suda bekletilmesi gerekir. Bu sayede nohutlar su içerisinde sertliğini yumuşatarak içerisine suyu çeker. Daha sonra haşlama işleminin yapılabilmesi için bir düdüklü tencere içerisine üzerini geçecek şekilde su ilavesi yapılır. Daha sonra düdüklünün kapağı iyice kapatılarak normal ateşte kaynaması beklenir. Kaynama işlemi gerçekleştiğinde düdüklü tencereden gelen ve supabın düdük ötüşü sesi duyulduğunda, supap indirilerek içeriden çok minimize oranlarda hava çıkışı gerçekleştirilerek yirmi dakikada haşlama işlemi gerçekleştirilir. Bu ses sizin ne kadar süre pişim yapacağınızı belirlemenizi sağlar. Afiyetle kalın.
" } ] }