{ "title": "Düdüklü Tencerede Etli Nohut", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Duduklu-Tencerede-Etli-Nohut-67.jpg", "date": "19.01.2024 02:42:38", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilmesi gerekir. Neyse ki nohut ile yapılacak birçok tarif bulunduğundan tüketim alternatifleri de fazlalaşmaktadır. Güzel bir nohut yemeğinin sırrı yemeğin yağının bol olması ve nohudun cinsinin iyi olmasına bağlıdır. Nohudunuz ne kadar kaliteli olursa yemeğinizde o kadar lezzetli olur. Nohut yemeğini Ramazan'da iftar davetlerinizde ya da kendi ailenize sık sık pişirebileceğiniz en sağlıklı yemeklerden bir tanesidir. Eğer etle aranız iyiyse nohut yemeğini kemikli etle güveç tencerede pişirmenizi tavsiye ederim. Bu arada genellikle nohut yemeğinin yanına pirinç pilavı yapılması bir alışkanlık olmuştur. Fakat nohut yemeği en iyi bulgur pilavı ile gider. Damak zevkime güvenerek denerseniz kesinlikle pişman olmazsınız. Yanına yoğurt ile servis etmeyi unutmayın.

Düdüklü tencerede etli nohut için gerekli malzemeler
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencerede etli nohut yemeğini pişirmeye en az bir gün önce karar vermiş olmanız gerekir. Nohudu bir tencerenin içerisine ayıklayın ve bol ılık su ile ıslatıp tencerenin kapağını kapatarak bozulmayacak serinlikteki bir yerde şişmesini bekleyin. Nohudu ıslatırken suyunun bol olması önemlidir. Çünkü bu aşamada nohut suya doyarsa yemek piştiğinde o karışık görüntü oluşmaz. Ertesi gün düdüklü tencerenin içerisine yemeklik olarak doğranan soğanları, sıvı yağı ve kuşbaşı eti ekleyerek kısık ateşte biraz soteleyin. Eğer tuz atarsanız bu aşama daha kısa sürebilir. Kavrulan malzemenin üzerine salçaları ve ıslatıp birkaç kez yıkadığınız nohutları ilave edin. Kısık ateşte biraz daha kavurun. Üzerine sıcak su, baharatlar ve atmadıysanız tuzu da ekleyerek yemeğin kaynamasını bekleyin. Yemek kaynamaya başladığında Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve havası çıkmaya başladıktan sonra normal büyüklükteki ocakta hızlı ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Fakat yemeğin pişme süresi nohudun cinsine ve düdüklü tencerenin durumuna göre değişiklik gösterebilir. 1 saatin sonunda düdüklü tencerede etli nohut yemeğiniz hazır. Yemeğin yanına arzu ederseniz beyaz arzu ederseniz de bulgur pilavı pişirerek servis yapabilirsiniz. Bu arada yanına turşu çıkarmayı unutmayın. Şimdiden herkese afiyet olsun.

" } ] }