{ "title": "Dana Etli Nohut Yemeği", "image": "https://www.nohut.gen.tr/images/Dana-Etli-Nohut-Yemegi-46.jpg", "date": "21.01.2024 02:24:43", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Dana Etli Nohut Yemeği, Herkesin de bildiği üzere bakliyatların çoğu ön hazırlık gerektiriyor çünkü gerçekten pişmesi zor oluyor. Nohutta zor pişenler arasında. Evimde bulanan nohutta çok zor pişiyor ama vereceğim tarifle ben bu yemeği üç saatte tabiri caizse lokum gibi pişen bir nohut haline getiriyorum. Eğer ki sizde bulunan nohut pişme konusunda inatçı değilse siz bu yemeği 1-1,5 saat sonunda hazır hale getirebilirsiniz. Eğer bu yemeği düdüklü tencere içerisinde yapacaksanız bu süre 20-25 dakikaya düşecektir. Özellikle de fazla zamanım olmadığı durumlarda ben düdüklü tencere içerinde nohut yemeğini pişiriyorum. Bana göre düdüklü tencere içerisinde pişen yemekten ziyade ağır ağır pişen nohut yemeği daha lezzetli oluyor.

Dana Etli Nohut Yemeği Malzemeleri
Dana Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Nohutların daha iyi pişmesi için nohutları bir gün önceden ılık suda bekletmeniz gerekmektedir. Ertesi gün nohutların suyunu süzün ve tencere içerisine alın nohutların üç katı kadar suyun içine alın ve içine bir adet küp şekeri de atıp yaklaşık olarak 45 dakika boyunca nohutları haşlayın. Haşlanan nohutların suyunu süzün ve bir kenara alın. Farklı bir tencere içerisine etleri alın ve etlerinizi yüksek ateşte mühürleyin. Etlerin yumuşak olması için mühürle işlemi esnasında dikkat etmeniz gereken üç nokta bulunmakta. Bunlar mühürleme işlemin yüksek ateşte yapılması, etleri tencereye attıktan sonra karıştırılmaması ve etlere kontrol için çatal batırılmaması. Etin yüzeyi grileştikten sonra diğer yüzeyini pişirmek için tahta kaşık yardımı ile ters çevirin. Etler suyunu saldıktan sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Etler suyunu tamamen çektikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin sonra küçük doğramış olduğunuz soğanı da ilave ettikten sonra karıştırın. Soğanların kavrulmuş olduğunu görünce bir yemek kaşığı domates ve biber salçasını ilave ederek salçanın da kavrulup kokusunun çıkmasını bekleyin. Daha sonra haşlanmış nohutları ilave ederek karıştırın. En son olarak da sıcak suyu ekleyin tuzunu ayarlayın ve orta ateşte nohut yemeğini pişmeye bırakın. Yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirin. Eğer ki nohutlar pişmemiş ise pişme süresini uzatın. Pişen nohut yemeğiniz servis edilmeye hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }