Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tavuklu Nohut

Tavuklu Nohut

Tavuklu nohut yemeği, aslında alışagelmiş olan etli nohut yemeğinden çok daha farklı bir lezzet ile karışımıza çıkmaktadır. İnsanlar tarafından çok sevilerek tüketilen nohut yemeklerinden biri ola tavuklu nohut, özellikle tavuk seven insanlar için çok büyük bir lezzettir. Son zamanlarda et fiyatlarının artması nedeni ile insanlar tavuk etine daha çok yaklaşmış ve dana eti yerine tavuk etini tercih etmişlerdir. Bu nedenle sizlerde dana eti ile yapılan nohut yemeği yerine tavuklu nohut yemeği yaparak benzer lezzetler elde edebilirsiniz. Anadolu yemeklerinden biri olan tavuklu nohut yemeği aslında sonradan geliştirilmiş bir yemektir. İlk zamanlarda sade ya da etli olarak yapılan bu yemek insanlara o zamandan bu zamanlara kadar müthiş bir protein kaynağı olmuştur. Özellikle spor yapan insanların bol bol tavuklu nohut yemeleri bu kişiler için muhteşem bir protein kaynağı olacaktır. Vücut için gerekli olan proteinin sağlanması ise direk olarak kişide mükemmel bir enerjiye dönüşerek birçok fayda gösterecektir. Tavuklu nohut yemeği, yenildikten bir süre sonra midede ve bağırsakta gaz oluşturacağı için aşırı fazla tüketmeniz oluşan gaz nedeni ile karın ağrılarına neden olabilir. Bu nedenle tavuklu nohut tüketilirken çok aşırıya kaçmamalısınız. Tavuklu nohut yemeğinde ekstra olarak farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Bu baharatlar aşırıya kaçılmadığında çok daha fazla lezzet kazanmanızı sağlayacaktır.

Tavuklu Nohut Malzemeleri

  • Dört çay bardağı nohut,
  • Bir büyük boy soğan,
  • İki adet tavuk göğsü,
  • İki yemek kaşığı biber ve domates salçası karışık,
  • İki adet tavuk bulyon ya da tuz,
  • 50 gram kadar margarin
Tavuklu nohut yapılışına geçmeden önce belirtmek isterim ki birçok nohut yemeğinde olduğu gibi bu yemeklerde de nohudun en az bir gece su içerisinde beklemesi ve suyu çekmesi gerekir. Bunun için tavuklu nohut yapmadan önceki gece nohutları mutlaka su içerisinde bekletmelisiniz. Şimdi bu mükemmel yemeğin yapılışına geçelim.

Tavuklu Nohut Nasıl Yapılır?


Daha önceden ıslatmış olduğunuz nohutların suyunu süzerek bir kez yıkayın ve bir tencere içerisine bir miktar su koyarak nohutları bu su içerisinde 15 dakika boyunca pişene kadar kaynatın. İyice haşladığınız nohutları ocaktan almadan önce kesinlikle pişip pişmediğini kontrol edin. Bu arada hatırlatmak isterim ki nohutlar pişerken tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kaşık yardımı ile elinizden geldiği kadar alın. Çünkü bu köpükler nohudun gazlarıdır.

Şimdi düdüklü tencere içerisinde malzemelerde bahsettiğimiz kadar soğanı ince ince yemeklik bir şekilde doğrayın ya da bu soğanı rendeleyin. Üzerine ise margarini ilave ederek ocağı açın. Bu şekilde soğanların rengi pembeleşinceye kadar yağ içerisinde iyice kavurun. Soğanı kavururken kısık ateş kullanırsanız bu durum sizler için çok daha iyi olacaktır. Soğanlar pembeleşmeye başladıktan sonra tavukları küp-küp keserek soğanların içerisine ilave edin. Soğanlar tam olarak kavruluncaya kadar bu tavuklarda tam olarak pişecektir.

Bu durumda soğanlar pişerken tavuklarda suyunu çekecektir. Bu aşamaya geldiğinizde salçanın tümünü ekleyerek iyice karıştırın. Salçayı da ilave ettikten sonra bu şekilde karışımı iyice pişirin ve ardından nohutları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak düdüklü tencere içerisine malzemeleri bir ya da iki parmak geçecek kadar su ekleyerek bulyonu da atın. Eklediğiniz su sıcak su olursa daha lezzetli olacaktır. Bu şekilde tencerenizin ağzını kapatarak en az 30 dakika pişirin. Unutmayın ki tavuklu nohut yemeğinin yanında yakışır yemekler lezzet arttıracaktır.
Son Güncelleme : 20.01.2024 11:48:54
Tavuklu Nohut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tavuklu Nohut Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Nohut"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan Nohut Yemeği
Islatmadan nohut yemeği, Nohut yemeği birçok kişi tarafından sevilerek yenen ve özellikle kış aylarında tercih edilen bir yemektir. Besin değeri oldukça yüksektir. Yapımı ise kolay ve pratiktir. Nohutlar ıslatmadan pişirildiğinde zaman alır. Yemeğin ...
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Nasıl Islatılır; Nohutla yapılan tüm yemek çeşitlerinde nohudun önceden ıslatılması gerekir. Hem kuru baklagil olduğundan çabuk kaynar ve de suda beklerken gazı suya geçer. Nohudu ıslatmaktan kastımız; kuru nohudun bol su içinde en az 8 saat ya...
Nohut Ekimi
Nohut Ekimi
Nohut ekimi ülkemizde yöreye göre şubat ortası ile nisan aylarının arasında ekiliyor. Nohut ekimi ilkbaharın son zamanlarında 7-10 gün önce ekilmesi gerekiyor. Kışların sert geçmediği yerlerde kışlık olarak da ekilebiliyor. Nohut çeşitleri hastalığa ...
Yeşil Nohut
Yeşil Nohut
Yeşil nohut: nohudun tazesi olup kırsal bölgelerde yetiştirilen boyu 40-50 cm uzayan saçaklı bir bitkidir. Bir yıllık bir bitkidir ve bir kez hasat alınır. Yeşil nohut yiyebilmek için mevsimini beklemek gerekir, mayıs ve haziran aralarında yeşil nohu...
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama, nohudu yemeklerde kullanabilmek için düdüklü tencerede haşlanmalıdır. Tabi haşlamadan önce nohut ön bir işlemden geçirilir. Birçok yemeğin içinde kullanılan nohut çok faydalı bir besindir. Nohut yemeklerde katkı maddesi olara...
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Düdüklü tencerede nohut kaç dakikada pişer; Düdüklü tencere, yemeklerin hızlı bir şekilde pişirilebilmesi için buhar gücünden yararlanma prensibi ile çalışarak işlev gören tencereye denir. Basınç ile suyun kaynama derecesi arasında meydana gelen iliş...
Nohut Çeşitleri
Nohut Çeşitleri
Nohut çeşitleri, yemeklik baklagiller aralarında fasulye ve mercimekten ardından ekim ve yapımı en çok miktarda yapılmakta durumda olan nohut, kurak bölgelerin bitkisidir. Nohut, toprak talebi açısından kanaatkar oluşu buna bağlı olarak ve köklerinin...
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Yemeği Kaç Kalori, Nohut baklagiller gurubundan olup, sağlık için pek çok fayda içeren bir besindir. Vitamin olarak K, C, A ve E vitaminlerini barındırmaktadır. Ayrıca demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, çinko, bakır, selenyum...
Nohut Suyu Sivilce
Nohut Suyu Sivilce
Nohut suyu sivilce üzerinde ne kadar etkili olabilir diye aklınızdan geçiriyorsanız okuduklarınız karşısında hayrete düşecek ve hemen denemek isteyeceksiniz. Nohut suyu sadece mutfakta değil hayatınızın her alanında cildinizi koruyan, güzelleştiren, ...
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli Nohut Yemeği
Kemikli nohut yemeği, vücut sağlığı açısından pek çok faydası olan nohut, mineral ve vitamin bakımından zengin bir bakliyattır. Nohudun içerisinde yer alan faydalı etken maddeler kişiler de genel sağlık, sinir sistemi şikâyetleri, cilt sorunlarına v...
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Salçasız nohut yemeği: Salça kullanılmadan yapılan nohut yemeği değişik ve sıra dışı bir görünüm oluşturmak isteyen birçok kişinin tercih edebileceği bir yemektir. Pilav eşliğinde sunumu yapılan salçasız nohut yemeği besin değeri yüksek olan bir yeme...
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği, kış aylarında vazgeçilmez yemekleri arasında yer almakta. Çalışan kadınlar için yapımı oldukça zor ve zahmetli ama lezzeti bir o kadar güzel. Besin değeri ve kalori oldukça yüksek. Ekşili nohut yemeği sulu ama çorba değildir. Doğ...

 

Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Düdüklü Tencerede Nohut Kaç Dakikada Pişer
Nohut Çeşitleri
Nohut Yemeği Kaç Kalori?
Nohut Suyu Sivilce
Kemikli Nohut Yemeği
Salçasız Nohut Yemeği
Ekşili Nohut Yemeği
Siyah Nohut
Etsiz Nohut Yemeği
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Diyeti
Nohut Islatma
Kıymalı Nohut Yemeği
Düdüklüde Etli Nohut
Azkan Nohut
Soğansız Nohut Yemeği
Nohut Protein
Nohut Konservesi
Beyaz Nohut
Bebeklere Nohut Yemeği
Nohut Kürü
Düdüklüde Nohut Yemeği
Nohut Unu Nasıl Yapılır
Sirkeli Nohut
Popüler İçerik
Siyah Nohut
Siyah Nohut
Siyah Nohut; Halk arasında Kara Nohut diyede bilinir.Lifli yapısı i ile sağlıklı  zengin, mineral ve vitamin sahip olduğundan besleyici bir bitkidir.S...
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği
Etsiz Nohut Yemeği; Nohut ilkbahar ayı girdiğin de ekilmeye başlar. Kuraklıkta susuzluğa dayanan bir baklagildir. Nohut haziran ayında çiçek açmaya ba...
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü Tencerede Etli Nohut
Düdüklü tencerede etli nohut, Türk mutfağının klasik lezzetlerinden bir tanesidir. Nohut çok faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle sık sık tüketilm...
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut Gaz Yaparmı
Nohut gaz yaparmı sorusuna cevap vermek zordur. Herkes farklı bir görüş de bulunur. Aslında bunu görüş farklılığının sebebi, herkesin farklı yapmasıdı...
Nohut Diyeti
Nohut Diyeti
Nohut diyeti, nohut ortalama 8.000 yıllık bir geçmişe sahip, besin değeri oldukça yüksek besinlerden biridir. Kıraç özellikli topraklarda yetişen nohu...
Nohut Islatma
Nohut Islatma
Nohut Islatma, nohut kış aylarının dayanılmaz yemeklerinden biridir. İsterseniz kıymalı, isterseniz parça etli ya da sade. Her türünün yeme zevki fark...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Islatmadan Nohut Yemeği
Nohut Nasıl Islatılır
Nohut Ekimi
Yeşil Nohut
Düdüklüde Nohut Haşlama
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Bende Cok Fazla Sivilce Var
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024